22 de localități din Olt, amenințate de inundații. Cod Galben până mâine seară

337

Insititutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis o atenționare hidrologică Cod Galben, pentru intervalul 14.03.2018, ora 14:00 – 15.03.2018, ora 18:00. Atenționarea vizează din Olt 22 de localități unde se preconizează creșteri de debite și posibile inundații.

Atenționarea INH de Cod Galben vizează bazinele hidrografice: Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman),  afluenţii mici din bazinul inferior al râului Vedea (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman). Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

La nivelul județului Olt pot fi afectate localitățile:  Pârâul Călmățui: Stoicănești, Radomirești; Râul Vedea și afluenți ( Plapcea, Vedița, Ciorâca, Ceptura, Negrișoara, Șuica, Dorofei ): Topana, Făgețelu, Spineni, Tătulești, Optași-Măgura, Sârbii-Măgura, Corbu, Icoana, Tufeni, Ghimpețeni, Nicolae-Titulescu, Văleni, Crâmpoia, Bărăști, Colonești, Poboru, Scornicești, Potcoava, Movileni, Șerbănești. „Atenționarea a fost trimisă Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență ale localităților posibil a fi afectate și instituțiilorcu atribuții în gestionarea situțiilor urgență provocate de inundații care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Pe timpul avertizării se impune asigurarea permanenței la sediile primăriilor și monitorizarea situației din zona de competență. Informațiile de interes operativ se transmit către Centrul Operațional al ISU Olt.”, anunță Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.