Centru de finanţare pentru viitoare afaceri. Se urmăreşte iniţierea a cel puţin 66 de noi afaceri

162

Finanţare pentru iniţierea a cel puţin 66 de afaceri în mediul rural în regiunea S-V Oltenia este ţinta unui proiect cu fonduri europene ce va fi prezentat celor interesaţi să devină oameni de afaceri, mâine, la Slatina.

Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Slatina împreună cu Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico Socială Oltenia şi Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Gorj implementează proiectul ”Centru de Resurse pentru Antreprenori și Afaceri Durabile”, proiect finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014- 2020, axa prioritară 2: locuri de muncă pentru toţi, obiectiv specific 3.7 Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană.

Proiectul urmăreşte creşterea ocupării în regiune prin stimularea persoanelor cu potenţial antreprenorial şi crearea unui program regional de încurajare şi sprijin tehnico- financiar  pentru înfiinţarea şi dezvoltarea de noi întreprinderi. Ţinta este oferirea finanţării pentru iniţierea a cel puțin 66 de afaceri în regiune.

Informarea celor interesaţi cu privire la acest program şi cum pot fi selectaţi pentru a fi sprijiniţi se va face mâine la Slatina, în sala de conferințe a hotelului Bulevard Prestige, începând cu ora 16.00.