Festival de Film Francez la Atelierul Intercultural Victoria

51

Atelierul Intercultural Victoria a găzduit astăzi Festivalul de Film Francez, acțiune la car5e au participat zeci de liceeni slătineni.

Circa 40 de elevi ai Colegiului Național Radu Greceanu Slatina au dat curs astăzi unei invitații la film. Nu la orice film, ci la film francez, difuzat în cadrul festivalului de Film Francez organizat de Atelierul Intercultural Victoria.

Elevii au putut viziona un film artistic cu actorul simbol al Franței, Louis de Funes – ”Marele restaurant”, precum și un film documentar despre regiunea Laval situată în departamentul Loire din sud-estul Franței.

Manifestarea se încadrează în Programul activităților culturale pentru Atelierul Intercultural Victoria și, respectiv, Planul de Dezvoltare Strategică pentru Atelierul Intercultural Victoria.

Atelierul Intercultural funcționează în clădirea fostului Cinema Victoria, reabilitată de către Primăria Slatina în parteneriat cu EVRIS FOUNDATION ses, Islanda, prin Programul Mecanismul Financiar a Spațiului Economic European – Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural, valoarea totală a proiectului fiind de  7.577.927,17 lei.