Eroul Slatinei rănit în Afganistan va deveni tătic. Află ce cadou îi va oferi soţia şi când îşi va ţine urmaşul în braţe

900

Caporalul Eugen Pătru, unul dintre cei doi micitari slătineni răniţi în teatrele de operaţiuni, Cetăţean de Onoare al Slatinei în acest an, va deveni tătic. Soţia lui va aduce pe lume, după Paşte un băieţel.

Caporalul Eugen Pătru a fost declarat alături, de maiorul Nicolae Grigore, cetăţean de onoare al Slatinei, în acest an în care municipiul reşedinţă a împlinit 650 de ani de la prima atestare documentară. El are 29 de ani și a fost rănit în anul 2014 în Afganistan. Militarul executa o misiune de patrulare când a avut loc un atac sinucigaș cu un autovehicul încărcat cu material exploziv, acesta intrând direct în mașina de luptă românească în care se afla caporalul Eugen Pătru și provocând moartea unui coleg, precum și rănirea a încă patru militari. Militarul slătinean a rămas fără mușchi la ambele gambe și o paralizie completă la nervul sciatic. După 26 de operaţii, eroul slătinean a reînceput să trăiască. Înarmat cu o ambiţie ieşită din comun, el a început să se antreneze pentru Jocurile Paralimpice. A vrut să demonstreze că poate să reprezinte în continuare România chiar dacă nu aşa cum o făcuse până la acea clipă în care i s-a schimbat destinul.

În plus, militarul şi-a întemeiat o familie cu femeia care i-a fost alături în momentele cele mai grele din viaţa sa. Ea este cea care îl va face cel mai fericit bărbat din lume, la scurt timp după Paşte când îi va dărui un băieţel.

Acum, Eugen Pătru nu-şi mai doreşte decât să aibă sănătate pentru a-şi creşte copilul mare. Va continua să reprezinte România şi la Jocurile Paralempice din acest an care se vor desfăşura la Sydney.