Drumuri deschise spre oportunități de afaceri româno- tunisiene de un senator de Olt

87

Colaborarea în domeniul educației universitare, promovarea turismului, problema migrației și consecințele sale, oportunități de afaceri româno- tunisiene, planificarea de viitoare întâlniri oficiale între reprezentanți ai celor două state, sunt principalele teme de discuție pe care senatorul ONL de Olt Siminica Mirea le-a avut recent cu ambasadorul Tunisiei în România.

Grupul parlamentar de prietenie cu Tunisia din Parlamentul României, al cărui președinte este senatorul de Olt Siminica Mirea, a participat la începutul acestei săptămâni o cină de lucru oferită de ambasadorul Boutheina Labidi.

„Am precizat ca fiind oportună vizita oficială a Grupului parlamentar de prietenie la Parlamentul din Tunisia ca urmare a invitatiei adresate de doamna ambasador Boutheina Labidi. Au fost discutate subiecte precum susținerea statutului de membru nepermanent la Consiliul de Securitate al ONU al României, colaborarea în domeniul educației universitare, promovarea turismului, problema migrației și consecințele sale, planificarea de viitoare întâlniri oficiale între reprezentanți ai celor două state. Am discutat despre candidatura Romaniei pentru un loc de membru nepermanent la Consiliul de Securitate al ONU, la alegerile care vor avea loc la New York, în 2019. Am apreciat că ar fi utilă si eficientă susținerea pe care Guvernul tunisian ar putea-o acorda candidaturii române și i-am mulțumit anticipat.”, declară parlamentarul oltean.

Unul dintre subiectele atinse s-a referit la studenții tunisieni, 1700, care reprezintă a doua cea mai mare comunitate de străini înscriși în facultățile din România, dar care întâmpină dificultăți din cauză că diplomele obținute în țara noastră nu sunt echivalate în țara natală. „Parlamentarii romani şi-au manifestat deschiderea pentru găsirea cât mai rapidă a unor noi modalităţi de colaborare în domeniul educaţiei promiţând că vor vorbi în acest sens cu persoanele abilitate implicate în acest proces.”, arată Siminica Mirea.

Alte teme discutate au fost turismul tunisian și migrația.