Start înscrierii în clasa pregătitoare

78

Astăzi s-a dat startul înscrierii copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2018/2019. Până pe 26 martie se desfășoară prima etapă.

Înscrierea în învățământul primar începe astăzi, la nivelul Oltului urmând să se înscrie circa 3.000 de elevi pentru 174 de clase pregătitoare. Prima etapă pentru completarea și depunerea cererilor de înscriere are loc până pe 26 martie, în vreme ce a doua fază se desfășoară între 12 și 18 aprilie. Aceasta este dedicată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi sau care nu au participat în prima etapă. Cererile trebuie completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

Până pe data de 23 martie, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31decembrie 2018, dar pe care părinții doresc să-i înscrie la clasa pregătitoare în următorul an școlar, trebuie să fie declarați dezvoltați psihosomatic.

Până pe 12 martie, școlile unde vor funcționa clase pregătitoare organizează Ziua Porților Deschise, iar grădinițele activități de informare și consiliere a părinților copiilor din grupa mare.

6 centre în Olt pentru evaluarea psihosomatică a viitorilor școlari