Proiectul de suflet al Olguței Vasilescu, noul stadion din Craiova, desemnat pe locul 4 în lume

398

 

 „Stadionul de fotbal din Craiova a fost desemnat pe locul 4 între cele mai frumoase stadioane din lume de juriul de specialitate. Câștigătorul competiției este stadionul Luzhiniki, din Moscova, cu 7.84 puncte, urmat de U Arena, din Paris, cu 7.24 puncte, Mercedes-Benz Stadium, din Atlanta, cu 7.12 puncte și Ion Oblemenco, din Craiova, cu 6.98 puncte,” este mesajul Olguței Vasilescu.

La 10 noiembrie 2017, echipa de fotbal CS Universitatea Craiova a inaugurat noul stadion ”Ion Oblemenco” cu prilejul unui meci amical cu campioana Cehiei, Slavia Praga.

Potrivit site-ului oficial al Companiei Naţionale de Investiţii (www.cni.com.ro, CNI), costul total al lucrărilor la noua arenă sportivă a fost de de 216.068.597 lei, finanţarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), prin CNI.

Investiţia reprezintă finalizarea unui complex sportiv care include un stadion modern cu o capacitate de peste 30.000 de locuri şi care poate găzdui competiţii fotbalistice pentru FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF – Liga I, precum şi competiţii pentru alte tipuri de sporturi: rugby (Rugby Union şi Rugby League, rugby în 7), oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. Se vor putea organiza în incinta complexului sportiv şi concerte, târguri, expoziţii, evenimente culturale şi sociale.

De asemenea, complexul include şi spaţii de cazare pentru sportivi, spaţii comerciale şi parcări.