Cinci oltence, calificate la Festivalul Internațional de Folclor al Copiilor „Filofteia Lăcătușu”

992

Printre cei 34 de finaliști ai celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor al Copiilor „Filofteia Lăcătușu” se numără și cinci oltence. Festivalul are loc la Horezu pe 17 martie.

82 de copii din Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, Vaslui, București, Alba și Suceava, dar și din Bulgaria, Serbia, Ucraina și Republica Moldova s-au înscris în acest an la festivalul organizat în memoria „frumoasei cântecului popular gorjenesc”, Filofteia Lăcătușu, o voce ce s-a stins în plină ascensiune la doar 30 ani, la cutremurul din 1977.

Realizatorul Dorin Brozbă, cel care se implică în promovarea tinerelor talente ale folclorului prin organizarea și altor festivaluri importante precum „Maria Lătărețu” și „Domnica Trop”, a organizat trei preselecții la începutul acestei săptămâni, la Craiova, Târgu Jiu și Horezu, tineri profesori de canto ascultând concurenții și stabilind că merită să meargă mai departe în concurs 34, dintre care 7 veniți din afara granițelor țării.

Din Olt, au fost selectate cinci voci frumoase: Simona Popescu (10 ani, Slatina), Amelia Olteanu (12 ani, Balș), Denisa Popescu (11 ani, Slatina), Roxana Pațanghel (12 ani, Balș) și Roberta Buzurin (13 ani, Găneasa).

Festivalul Internațional „Filofteia Lăcătușu” se va desfășura la Horezu, organizatori fiind Primăria Horezu, Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu” Horezu, Muzeul Județean Gorj și Asociația Culturală „Doruleț din România”.