Au început controalele de Paște! Medicii veterinari, mobilizați

63

Începând cu data de 5 martie și până pe 30 aprilie, medicii veterinari sunt mobilizați pentru a asigura cetățenilor un comerț cu alimente sigure. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor anunță că a demarat deja controalele tematice specifice.

Toţi medicii veterinari au fost deja mobilizați pentru perioada Sărbătorilor Pascale. Începând cu data de 5 martie și până pe 7 aprilie, este asigurată permanenţa inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică. Iar până pe 15 aprilie se va urmări ca în toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală să se asigure necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de week-end. Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare şi unităţile de alimentaţie publică pentru animalele destinate sacrificării, carnea de miel, lapte și lactate, ouă, pește, dar și alte produse alimentare tradiţionale: cozonaci, prăjituri, produse de panificaţie, legume de sezon.

Activitatea de sacrificare a mieilor în spaţii amenajate temporar se realizează numai în perioada 30 martie – 15 aprilie, între orele 06.00-17.00.