Creatorii de roboți din Slatina au nevoie de sponsori.  Participă la cea mai mare competiție de robotică din țară

1059

Pentru a ajunge la First Tech Challenge și să aibă șansa de a reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică, cei mai talentați puști olteni au nevoie de ajutor. Ei fac apel la sponsori pentru a-i ajuta să finalizeze robotul.

https://realitateaoltului.ro/2017/12/20/roboticienii-oltului-calificati-la-first-tech-challenge/

https://realitateaoltului.ro/2016/06/13/robotii-olteni-vor-cuceri-lumea/

https://realitateaoltului.ro/2016/05/27/doi-elevi-slatineni-la-finala-mondiala-a-concursului-de-robotica/

https://realitateaoltului.ro/2017/06/12/creatorii-de-roboti-din-slatina-pe-podium-la-world-robot-olympiad-romania/

Cei mai talentați puști din robotica românească, printre care și 11 din Olt, vor participa la First Tech Challenge, competiție la care vor intra în concurs 90 de echipe din țară și ale 6 echipe internaționale. Câştigătorii vor participa la Campionatul Mondial de Robotică. Echipa Robotica CNRG a trecut de preselecție și va participa la simularea din 11 martie la București, apoi concursul organizat între 23- 25 martie la Sala Palatului din București. La acest concurs se vor întrece peste 1200 de liceeni talentați, cei mai buni în domeniul roboticii pe plan național.

Aceasta este cea mai mare competiție de robotică din țara noastră, iar provocarea lansată echipelor participante este să construiască timp de 6 luni un robot funcțional, aplicând principii ale educației STEM. Însă pentru elevii slătineni, adevărata provocare nu a constat numai în construirea robotului, cât în a face rost de piesele necesare. Unele destul de scumpe, multe comandate din străinătate. Aşa că au fost nevoiţi să apeleze la sponsori. Au primit ajutor din partea lui Iulian Nedea (manager SimTel) şi Ilie Popescu (manager Olt Piess), care au contribuit cu sume consistente pentru achiziţia kitului de bază și a altor materiale necesare la construirea robotului ce va fi programat pentru a realiza cerinţele din concurs. Însă au nevoie în continuare de ajutor.

„Fără ajutorul acestor doi inimoşi oameni, participarea la concursul First Tech Challenge nu ar fi fost posibilă. Datorită lor a început munca noastră şi sperăm să fie un punct de reper pentru elevii implicaţi în activitate şi un stimulent pentru ceilalţi. În acelaşi timp, sperăm ca şi alţi oameni cu posibilităţi financiare să vină alături de noi, pentru că piesele de robotică sunt costisitoare, se pot strica repede şi trebuie înlocuite. În acelaşi timp, pe lângă piese şi alte materiale necesare, trebuie finanţate materialele promoţionale, deplasările, zilele de cazare, etc. Sperăm ca Iulian Nedea şi Ilie Popescu să fie un exemplu pentru managerii şi patronii firmelor din judeţul Olt, pentru că este un lucru deosebit ca elevii din Slatina să promoveze firmele locale în concusuri de robotică, ce au un impact mediatic foarte mare”, este mesajul transmis de către coordonatorul Clubului de Robotică CNRG, conf. univ. dr. Doru Anastasiu Popescu, Universitatea din Piteşti/ Colegiul Naţional “Radu Greceanu” Slatina.

Pe aceeaşi temă:

Construiesc roboți pentru Campionatul Mondial