Au oferit ajutor pentru copiii bolnavi, au primit răsplată o excursie. Campania continuă

58

Primii câștigători din cei 50 ai excursiei organizate de preotul caracalean Doru Iagăru drept mulțumire pentru cei care se implică în campania de dotare a Pediatriei și Neonatologiei Spitalului Municipal Caracal au fost anunțați. Târgul Caritabil ,,Mărțișorul Speranței”  se desfășoară până pe 8 martie.

Mai sunt două zile în care toți cei care doresc să contribuie la dotarea secțiilor spitalului caracalean destinate copiilor pot face acest lcuru cumpărând un mărțișor.

„În perioada 23 februarie-8 martie vă invităm la a patra ediţie a TÂRGULUI CARITABIL organizat de Biserica Spitalului Municipal Caracal. Tichete-mărţişor vă aşteaptă să oferiţi persoanei iubite şi şansa la unul din cele 50 de locuri într-o excursie oferită de noi. Fondurile obţinute din vânzarea acestor tichete vor fi folosite pentru reabilitarea şi dotarea secţiilor de Pediatrie şi Neonatologie ale Spitalului Municipal Caracal. Mărțișoarele devin, astfel, nu doar un simbol al primăverii, ci și un simbol al generozității și solidarității dintre oameni.”, este invitația lansată de Ion Doru Iagăru, preotul care slujește la Biserica „Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian” din curtea unității medicale, inițiatorul și organizatorului campaniei Mărțișorul Speranței.

La cea de-a patra ediție a Târgului Caritabil, mărțișorul oferit celor care doresc să contribuie la dotarea secțiilor de Pediatrie și Neonatologie caracalene este unul inedit: sub formă de tichet, în semn de apreciere celor implicați în campanie fiindu-le oferită o excrusie la 6 obiective religioase, istorice și patrimoniale din județ. Drept mulțimire pentru implicare, 50 dintre cei care vor achiziționa mărțișoarele vor fi recompensați cu o excursie, programată la data de 14 aprilie şi are ca obiectiv vizitarea mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor: Brâncoveni, Clocociov, Căluiu, Strehareț, Măinești și Sf Cruce- Studina.Validarea tichetelor câştigătoare se va face până la data de 31 martie.

Deja au fost anunțați primii câștigători: Jitaru Ioana, Trifu Livia, Chiriţă Maria, Groza Bianca, Trifu Ioana și Manea Alina.

Campania se desfășoară la Spitalul Municipal Caracal, CN „Ioniţă Asan” Caracal, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Caracal, Primăria Caracal, Protoieria Caracal, Biserica de Lemn a Spitalului Municipal Caracal, şcoli din judeţ și alte instituţii publice judeţene.

Cu fondurile strânse anul trecut a fost achiziționat un aparat pentru monitorizarea funcţiilor vitale ale nou-născuților şi mobilier medical, iar în anii precedenți s-au achiziționat aparatură medicală pentru secția Pediatrie și s-a montat linoleum antibacterian în secția Pediatrie, la bucătăria dietetică și într-un salon.