Vitalie Butescu expune la Galeria Artis. Vernisajul, miercuri

113

Pictorul cu origini basarabene Vitalie Butescu revine la Slatia cu o expoziție ce va fi găzduită la Galeria Artis începând de miercuri.

Perisajul de factură impresionistă este subiectul artistic ales de pictorul Vitalie Butescu pentru expoziția ce va fi vernisată miercuri, 7 martie, la Slatina., începând cu ora 17.00. Expoziția de pictură „Arpegii Cromatice” va fi găzduită la Galeria Artis a Muzeului Județean Olt până pe data de 26 martie.

„Pictorul Vitalie Butescu revine la Slatina  – locul pentru care și-a declarat prietenia fară rezerve – cu o expoziție circumscrisă subiectului artistic ce l-a consacrat în lumea artelor plastice românești, peisajul de factură impresionistă. Amprenta sa cromatică înseamnă esență și vitalitate compozițională. Vitalie Butescu se apleacă cu venerație asupra spațiului citadin sau rural românesc, și nu numai, fiind fascinat de magia luminii, feeria naturii, simfonia valurilor mării, nostalgiile venețiene, totul sublimat în arpegii cromatice ce îți induc o stare de reverie în fața eternizării clipei, a memoriei. Butescu este pictorul român cu rădăcini basarabene, de pe malul Nistrului, din Ștefan Vodă, care are și va avea un destin artistic pe măsura caracterului său curat. Zborul său artistic trebuie remarcat, încurajat și susținut. Expoziția „Arpegii cromatice” de la Slatina, circumscrisă de autor Programului Național „România Centenar. 1918-2018. Sărbătorim Împreună!” este una în care pledoaria  artistică este pusă sub semnul românismului, din care trebuie să desprindem mesajul concordiei, bucuriei de a exista împreună, întru consolidarea României eterne a spiritului”, declară dr. Laurențiu Guțică- Florescu, manager Muzeul Județean Olt.

La eveniment este invitat să susțină un microrecital Alexandru Gabriel Bâscoveanu, laureat al Festivalului de Muzică Ușoară „Corabia de Aur”.

Pictorul Butescu se poate lăuda cu lucrări în colecții particulare din România, Germania, Olanda, Belgia, Ungaria, Grecia, Austria, Slovenia, Japonia, Austia, Marea Britanie, SUA și in muzee de artă contemporană din București – Cotroceni, Aiud, Medgidia, Constanța, Slatina.