Ministrul Sănătăţii, despre crima din spitalul Slatina. Iată ce reiese din raportul verificărilor făcute la unitatea medicală

1202

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Olt şi conducerii Spitalului Judeţean Slatina să ia toate măsurile necesare ca să nu fie afectată desfăşurarea actului medical în spital şi, în special, în secţia de psihiatrie, unde a avut loc o cimă pasională urmată de sinucidere.

Ministerul Sănătăţii a dat publicităţii, printr-un comunicat, modul de desfăşurare a activităţii în unitatea medicală slătineană.

„Conform Raportului de control primit de Ministerul Sănătăţii, evenimentul s-a petrecut în sala de tratament a secţiei de psihiatrie în jurul orelor 1,20 dimineaţa, atunci când pacienţii dormeau. La acea oră, încăperea era neutilizată şi incidentul nu a afectat actul medical desfăşurat în unitate”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, niciunul dintre cei 52 pacienţi internaţi în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina nu a fost afectat.

„Toţi au primit tratamentul corespunzător şi la timp, asistenţa medicală necesară fiind asigurată de asistenţi medicali şi îngrijitori din celelalte ture, care au fost solicitaţi de către directorul de îngrijiri pentru asigurarea continuităţii actului medical”, se precizează în comunicat.