Elevii, învățați să evite capcanele comerțului on-line: ”Alege! este dreptul tău”

1471

Educarea tânărului consumator asupra drepturilor și intereselor sale legitime este scopul Concursului Național ”Alege! este dreptul tău”, la care se pot înscrie elevi de la clasele I- XI.

Până pe data de 10 martie, unitățile de învățământ din județul Olt pot organiza etapa pe școală a Concursului Național”Alege!este dreptul tău”. Concursul este organizat de Ministerul Educației prin inspectoratele școlare și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, cu scopul de a forma generații de consumatori conștiente de drepturile lor. Astfel, elevii vor ști să aleagă dintre produsele și serviciile d epe piață pe cele care corespund cel mai bine intereselor lor, să sesizeze abuzul operatorului economic și să ceară calitate, refuzând să cumpere produce necorespunzătoate sau neetichetate corespunzător.

Concursul este organizat pe categorii: clasele I- VI- proba desene, clasele VII- VIII- creație grafică și clasele IX- XI- test grilă și eseu. Tema concursului din acest an este „Crearea unei piețe on-line echitabile și sigure”, pentru elevii de ciclu primar si gimnaziu care realizează desene și creații grafice – „Mesajele ascunse în publicitatea on-line la produse nealimentare”, iar tema pentru elevii de liceu care realizează eseu este „Costuri ascunse ale comerțului on-line”.

Faza județeană  se va desfășura pe data de 17 martie, la Colegiul Economic „P.S.Aurelian” Slatina. Faza națională va avea loc între 17 – 27 iunie 2018.