26 de salariați, disponibilizați colectiv la Caracal

224

O societate de confecții textile din Caracal a notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt că în această lună va disponibiliza colectiv 26 de salariați.

Prima disponibilizare colectivă a acestui an în județul nostru a fost anunțată Agenției Județene pentru Oucparea Forței de Muncă Olt. Patronul unei societăți de confecții textile din Caracal va oferi angajatelor sale un mărțișor nedorit, anunțând că este nevoit să renunțe la 26 de salariați. ,,Este prima notificare înregistrată pe 2018 la noi, însă există posibilitatea să nu fie pusă în practică. Am mai avut astfel de cazuri de renunțare. Dacă în acest termen de 30 de zile angajatorul găsește comenzi, poate să renunțe la măsura disponibilizării colective anunțate,, explică Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt.

Anul trecut, șase societăți au făcut concedieri colective, lăsând fără loc de muncă 460 de angajați, dintre care cinci în Slatina – domeniul construcţiilor, protecție și pază și confecții textile, și una în Caracal- o comapnie producătoare de pateuri și conserve.

Potrivit legislației, societățile sunt obligate să notifice intenția concedierii colective, atât AJOFM cât și ITM, altfel riscând amenzi între 3.000 şi 5.000 de lei.