Locuințele sociale de la Balș, repartizate doar o treime. Dosarele, respinse pe lângă lege

1149

Nici după mai bine de 8 ani de la demararea construcției, noile locuințe sociale din Balș nu și-au găsit toate chiriași. Deși s-au depus 90 de cereri pentru 60 de locuințe, au fost aprobate doar 19. Comisia de analiză a solicitat primăriei reanalizarea dosarelor respinse fără justificare legală.

Ultimele blocuri construite în urbea păstorită de Mădălin Teodosescu, în zona Serviciului de Ambulanță, sunt gata să fie date în folosință. Investiția nu a fost derulată prin ANL, iar pentru finalizare administrația locală a avut nevoie de 8 ani de zile, primind de la guvernanți bani cu țârâita. Construcţia celor două blocuri cu 72 de unități locative a fost demarată în anul 2009, ele fiind destinate tinerilor din Balş cu posibilităţi financiare reduse. Investiția se întinde pe 860 de metri pătraţi şi cuprinde două blocuri de patru etaje cu câte două scări. Fiecare scară are câte patru garsoniere, două apartamente cu trei camere şi douăsprezece apartamente cu două camere.

Pentru 60 dintre acestea (blocul T7), primăria caută acum chiriași. 90 de familii din Balș au depus dosare în speranța repartizării unei locuințe, însă primăria a admis doar o cincime, 71 de solicitări fiind respinse pe motiv de dosar incomplet. Cei respinși mai au o șansă, zilele trecute comisia de analiză a solicitărilor de locuințe sociale și a locuințelor din fondul locativ de stat returnând administrației locale dosarele în vederea calculării punctajelor pentru a putea determina poziția de pe lista de priorități. Comisia și-a motivat astfel decizia: ʺam constatat că nu ne putem exercita atribuțiunile deoarece dosarele sunt repsinse fără să aibă punctaje acordate (…) În niciunul din dosarele înaintate comisiei de contestații nu s-a regăsit vreun motiv de respingere din cele prevăzute de legeʺ.