Damian Blejdea, ales eurodeputatul liceenilor bălșeni

299

Liceenii din Balș și-au ales eurodeputatul. Cu 45,26% din voturile colegilor de la Liceul Teoretic Petre Pandrea și Colegiul Tehnic Balș, Damian Blejdea a câștigat alegerile europene. Simularea Alegerilor Europarlamentarilor români s-a desfășurat în cadrul programului „Şcoli ambasador ale Parlamentului European”.

Chiar dacă vremea rea a împiedicat mulți liceeni să se prezinte la vot, alegerile liceanului eurodeputat s-au desfășurat ca la carte în orașul de pe Olteț. Trei elevi ai Liceului Teoretic și-au lansat candidaturile pentru funcțiile de eurodeputați. Simularea Alegerilor Europarlamentarilor români s-a desfășurat în cadrul programului „Şcoli ambasador ale Parlamentului European”, Liceul Teoretic fiind una dintre cele 25 şcoli selectate în program.

Despre Petre Pandrea- școală ambasador PE:

https://realitateaoltului.ro/2018/02/26/alegeri-europarlamentare-la-liceul-petre-pandrea-bals-dalia-pitaru-conduce-detasat/

https://realitateaoltului.ro/2017/12/17/liceul-teoretic-petre-pandrea-scoala-ambasador/

https://realitateaoltului.ro/2018/02/16/un-europarlamentar-la-petre-pandrea-bals/

Câștigător este Damian Blejdea, votat de 45,26% din electoratul celor două licee (voturi valide), pe locul secund s-a clasat Dalia Pitaru cu 31,91%, iar locul trei a fost ocupat de Karolla Cazan cu 22,82%.

Elevii și profesorii au putut vota atât online, cât și direct, pe liste electorale, luni, 26 februarie, rezultatele finale fiind anunțate aseară. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile prezența la vot a fost redusă, cele două comisii adunând 246 de voturi plus 20 ce au fost anulate. Votul mixt s-a incheiat aseară, la ora 22:15.

În total, au votat 806 elevi și profesori. Dalia Pitaru a câștigat votul online cu 35,15%, iar Damian Blejdea pe cel de la urne cu 58, 13%, în final câștigător fiind desemnat singurul candidat de sex masculin