42 cm strat de zăpadă în Olt. Rămânem sub Cod Portocaliu de ger și Galben de zăpadă

330

Cu -9 grade înregistrate la 8.00 dimineața și 42 cm strat de zăpadă, Oltul se menține și astăzi sub Cod Portocaliu de Ger și Galben de zăpadă.

Administrația Națională de Meteorologie menține până mâine la ora 10,00 avertizarea Cod Galben de val de frig pentru toată țara, cu temperaturi cu peste 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an, avertizând că intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece. Totodată, Oltul este menținut sub Cod Portocaliu de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua, ANM atenționând că ʺ valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig. ʺ
În această dimineață, la ora 8.00, atât pe zona Caracal, cât și pe Slatina, se înregistrau -9 grade Celsius, în sudul județului stratul de zăpadă atingând 42cm, iar în capitala județului 41cm.
În ceea ce privește ninsoarea și viscolul, Oltul este plasat în continuare sub Cod Galben, până la ora 23.00, de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului, viscol. ʺ În intervalul menționat aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest și va cuprinde jumătatea de sud a țării. În Muntenia, Dobrogea, precum și în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopții de marți spre miercuri (27/28 februarie) și va avea viteze de 45…55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăși temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând și troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.ʺ, arată ANM.