Școlile închise stabilesc fiecare cum și când recuperează orele

208

Blocați la domiciliu de nămeți, elevii din Olt vor recupera orele pierdute după un calendar stabilit de școala la care învață. Ministerul Educației a precizat că recuperarea materiei pierdute se va face „conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare judetene”.

Situația din județ a determinat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Olt să ia decizia de suspendare a cursurilor în toate unitățile de învățământ din județ începând de ieri după-amiază și până pe data de 1 martie.

Materia ce ar fi trebuit parcursă în aceste zile de mini-vacanță impusă de Codul Portocaliu de ninsoare și viscol va fi recuperată de elevi. Conducerea fiecărei școli va decide cum și când, potrivit ministerului de resort.

„În situații deosebite, bine fundamentate, în funcție de condițiile climatice și de specificul zonei și al școlii, inspectoratele școlare județene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităților de învățământ, modificări ale structurii anului școlar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene”,  precizează Ministerul Educației.