Proba practică de permis, suspendată; candidații, reprogramați automat pentru sâmbătă

123

Dacă ieri proba practică pentru obținerea permisului de conducere s-a susținut în Olt, cu excepția celei pentru categoria A, astăzi Prefectura Olt a decis suspendarea examinării.

ʺAvând în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, Instituția Prefectului – Județul Olt anunță că examenul pentru obținerea permisului de conducere – proba practică este suspendat în cursul zilei de astăzi, 27.02.2018. ʺ, anunță Prefectura Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.
Examenul pentru proba practică va fi reprogramat sâmbătă, 3 martie 2018, cu începere de la ora 09.00, locația Stadionul „1 Mai“ din municipiul Slatina. Candidații care trebuiau să susțină azi proba nu se cvor mai prezenta la ghișeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt, aceștia fiind reprogramați din oficiu.
Decizia Prefecturii Olt este luată în baza cadrului legal, Ordinul MAI nr.268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, modificat și completat, stabilind că „Desfăşurarea probei practice va fi întreruptă în cazul apariţiei unor condiţii meteo rutiere nefavorabile, determinate, de regulă, de reducerea vizibilităţii sub 100 metri, căderi abundente de precipitaţii, inundaţii, furtună ori viscol, urmând a fi reluată de îndată ce condiţiile de circulaţie au revenit la normal. În situaţia în care, datorită acestor condiţii, proba practică nu mai poate fi reluată în aceeaşi zi, conform programului normal de lucru, candidatul este reprogramat în cel mai scurt timp posibil“ (art.4 alin.4).