Copiii din Balș, ajutați de japonezi să devină specialiști IT. Centru de excelență la ʺPetre Pandreaʺ

126

Un laborator IT dotat cu 26 de calculatoare performante, o tablă interactivă și un program de pregătire pe modelul japonez în tehnologia informației, program furnizat de experți japonezi, cu profesori pregătiți tot de japonezi, va funcționa în cadrul Liceului Teoretic Petre Pandrea Balș. La Centrul de excelență vor avea acces cei mai buni elevi ai comunității, nu doar ai liceului.

Faza a II-a a selecției centrelor de excelență din cadrul proiectului „Promovarea şi susţinerea excelenţei în educaţie prin dezvoltarea competenţelor în disciplina Tehnologia Informaţiei” aduce în Olt un al doilea Centru de Excelență în IT înființat cu ajutorul Guvernului Japonez. Dacă în prima etapă a fost selectat Centrul Județean de Excelență, cu sediul în Slatina, acum, printer cele 13 unități de învățământ câștigătoare ale selecției se numără și Liceul Teoretic din Balș.
ʺAducem la cunoștință comunității locale că suntem câștigătorii pe locul 3 între orase, altele decat cele resedință de judet, ai proiectului „PROMOVAREA ȘI SUSȚINEREA EXCELENȚEI ÎN EDUCAȚIE” -Centre de Excelență în Tehnologia Informatiei – CETI, prin care primim un laborator IT dotat cu 26 calculatoare performante, o tablă interactivă și un program de pregătire pe modelul japonez în tehnologia informației, program furnizat de experți japonezi. Candidatura a constat atât în evaluarea preocupării permanente a liceului pentru activități în domeniul IT și Științe cât și în asumarea unor activități ulterioare prin cei 2 profesori resursă cu competențe simultane în IT, Stiinte și de formare: Olteanu Nicoleta Cristina și Anghel Marian Viorel.ʺ, este anunțul făcut de liceu.
Activitatea Centrului de Excelență în Tehnologia Informatiei – CETI va consta în:
– Un program deschis de minim 10 ore/săptămână adresat copiilor din comunitate, interesați să participe la activități, pe o durata de minim 2 ani de la data punerii in funcțiune a centrului. Activitățile vor fi directe cu copiii, ISJ va aduce la cunoștință școlilor programul centrelor selectate, care vor asigura pregătirea elevilor.
– Fiecare cadru didactic resursă, format în cadrul programului de pregătire asigurat de către partenerul din Japonia, va asigura formarea unui număr de minim 10 profesori la nivel local, pe structura cursului furnizat de către experții japonezi. Aceștia vor fi considerați, la rândul lor, persoane resursă pentru activitatea centrului. Persoanele resursă pot realiza activități de pregătire cu propriii elevi, pe baza cunoștințelor asimilate în cadrul programului de instruire.

Pe aceeași temă:
https://realitateaoltului.ro/2018/02/19/profesori-japonezi-pentru-profesorii-olteni-ce-pregatesc-olimpicii-la-informatica/