ULTIMA ORĂ- ÎNFRÂNGERE pentru DNA: ÎCCJ refuză redeschiderea dosarului care îl vizeaza pe Paul Stănescu

325

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat cu puțin timp în urmă decizia în cauza în care DNA cerea redeschidereaa urmăririi penale într-un dosar în care este vizat şi vicepremierul PAUL STĂNESCU. Magistrații au luat hotărârea de a respinge cererea DNA.

Potrivit minutei ședinței de judecată, ICCJ a luat hotărârea de a ”Respinge cererea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție, în dosarul penal 82/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție-Serviciul Teritorial Craiova, privind pe numiţii Stănescu Paul, Briceag Belu Marian, Cotoşman Florin şi Manolache Remulus.”

Paul Stănescu a declarat tot timpul că este nevinovat, referindu-se la acuzațiile aduse de DNA. El declara pe 25 pe 25 ianuarie că va demisiona din funcţie dacă va fi inculpat în acest dosar.

„În 2010, Curtea de Conturi a făcut verificări de fond, a spus că totul e în regulă. După aceea, un cetăţean a cărui identitate, spune DNA, nu a fost găsită a făcut o sesizare în dosarul cu finanţarea echipei de fotbal Alro Slatina şi au început cercetările. DNA Craiova a avut un expert, au verificat dacă există prejudiciu, DNA Craiova a zis că nu există prejudiciu şi în baza constatărilor au dat neînceperea urmăririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea acestui dosar. Nu ştiu care e cauza. (…) Mai sunt încă trei auditori de la Curtea de Conturi citaţi în acest dosar şi s-a amânat. Ceea ce vă pot spune eu este un lucru clar: în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îi voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea este o certitudine. (…) Eu cred că totul a fost legal”, spunea atunci Paul Stănescu.

Cererea DNA de reluare a cercetărilor a fost înregistrată pe data de 17 ianuarie 2018. În această cauză, alături de Paul Stănescu intimaţi în dosar mai erau Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache.

Cercetările au vizat finanţarea unei echipe de fotbal de către CJ Olt în perioada în care actualul vicepremier era preşedinte al Consiliului Judeţean Olt.