OLTUL sub COD PORTOCALIU. Care este situaţia la ora 10.00

573

Județul Olt se află în această perioadă sub incidența a două avertizări meteorologice Cod Portocaliu de ninsori, viscol și temperaturi scăzute. Acesta a intrat în vigoare în urmă cu puţin timp.

Astfel, începând din data de 26 februarie, ora 03.00, la sediul ISU Olt, a fost activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției format din specialiști din cadrul Instituției Prefectului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, Inspectoratul de Poliție Județean Olt, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Olt. Iată care sunt ultimele informaţii oferite de cei care gestionează situaţia din judeţ în această perioadă:

Sute de pompieri, poliţişti şi jandarmi, mobilizaţi

Structurile județene ale Ministerului Afacerilor Interne sunt mobilizate pentru asigurarea misiunilor în sprijinul populației, fiind în dispozitiv peste 700 de pompieri, polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, cu aproximativ 200 de mijloace tehnice. Efectivele de intervenție pot fi suplimentate cu personal aflat în turele libere.

Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri judeţene

Circulația pe drumurile naționale și județeane se desfășoară în condiții de iarnă, iar societățile de deszăpezire acționează cu peste 60 de utilaje și au împrăștiat circa 200 de tone de material antiderapant. Se circulă cu dificultate pe Drumul Județen 679, pe tronsonul Mihăești-Seaca-Văleni, Drumul Județean 641, pe tronsonul Caracal-Cezieni, Drumul Județean 546, pe tronsonul Brebeni-Coteana și Drumul Județean 546 C, pe tronsolnul Potcoava-Perieți. În aceste zone sunt mobilizate utilaje de deszăpezire care acționeză pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, dar și pentru lărgirea drumului.    

Serviciul de permanenţă, asigurat obligatoriu

La nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență s-a dispus asigurarea serviciului de permanență, cu personal specializat și identificarea persoanelor fără adăpost în vederea transportului către spațiile de cazare asigurate la nivelul localităților.

În căutarea oamenilor străzii

Echipajele structurilor MAI, cu sprijinul Poliției Locale Slatina desfășoară misiuni de patrulare în vederea identificării persoanelor fără adăpost. Persoanele identificate vor fi transportate către spațiile de cazare asigurate de administrațiile locale. În adăpostul pus la dispoziție de CLSU Slatina au fost cazate noapte trecută șapte persoane fără adăpost.

Zeci de gospodării fără energie electrică

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, din datele comunicate de societate de distribuție, a fost afectat un punct de transformare, iar aproximativ 50 de consumatori din comuna Izbiceni nu sunt alimentați cu energie electrică.

Recomandări:

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.