Autoșenilată de la Sibiu, în sprijinul Oltului. Alte trei utilaje au sosit de la Târgu Jiu

273

Cu 12 cm stratul de zăpadă în sud deja cu două ore înainte de a intra în Cod Portocaliu, Oltul primește sprijin de la ISU Sibiu în vederea deszăpezirii. Alte trei utilaje au fost fost aduse de la Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu. Autofreză şi cele două utilaje de deszăpezire vor acţiona în zona Caracal – Corabia.

După o oră și jumătate de Cod Portocaliu, Oltul bifează deja circulație închisă pe 8 drumuri județene și peste 500 de localnici din Potcoava și Izbiceni fără curent electric. Structurile județene ale Ministerului Afacerilor Interne sunt mobilizate pentru asigurarea misiunilor în sprijinul populației, fiind în dispozitiv peste 700 de pompieri, polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, cu aproximativ 200 de mijloace tehnice. Efectivele de intervenție pot fi suplimentate cu personal aflat în turele libere, iar în sprijin, potrivit ISU Olt, a fost dislocată o autoșenilată de la ISU Sibiu.

Tronsoanele de drumuri închise circulației: DJ 542, pe tronsonul Caracal-Redea;DJ 542 A, pe tronsonul Redea-Rotunda; DJ 544 A, pe tronsonul Vârtopu-Vădăstrița; DJ 546 C, pe tronsonul Potcoava-Perieți; DJ 604, pe tronsonul Bucinișu-Obârșia; DJ 641, pe tronsonul Caracal-Cezieni; DJ 653, pe tronsonul Stoicănești-Crăciunei-Radomirești; DJ 679, pe tronsonul Văleni-Seaca-Mihăești.

Județul Olt se află în această perioadă sub incidența a două avertizări meteorologice Cod Portocaliu de ninsori, viscol și temperaturi scăzute până la 1 martie.