Anunţ de ultima oră de la CFR Călători: Mai multe trenuri au fost anulate. Vezi care sunt din Olt

187

CFR Călători informează că, în contextul temperaturilor foarte scăzute și a avetizărilor meteo de vreme rea, trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă. La nivelul sucursalelor București, Galați, Brașov, Constanța și Craiova s-au instituit Comandamente de Iarnă. Primele decizii privind anularea unor trenuri au fost deja luate. Trenurile de pe ruta Caracal-Corabia au fost anulate.

,,Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situații nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanța – Mangalia, Constanța – Medgidia – Tulcea Oraș și Ciulnita – Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localități urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor). De asemenea, au fost anulate trenuri și pe rutele Caracal-Corabia, Roșiori Nord – Turnu Măgurele și Roșiori Nord – Zimnicea”, se arata într-un comunicat al CFR Călători.

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat o serie de măsuri suplimentare. Acestea vizează:

– asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă și pregătirea materialului rulant pentru circulație în condiții de iarnă;

– suplimentarea echipelor de intervenție și asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităților proprii (revizii, depouri, etc);

– pregătirea suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum.

În funcție de evoluția vremii și a temperaturilor foarte scăzute ce au implicații asupra infrastructurii feroviare și asupra funcționalității materialului rulant, pot să apară și alte modificări în programul de circulație a trenurilor de pasageri.