Cod Portocaliu de ninsori, viscol şi ger. Iată ce măsuri trebuie să luaţi

264

Compania de Apă Olt a transmis un comunicat prin care atrage atenţia slătinenilor să ia o serie de măsuri menite să prevină îngheţarea conductelor de apă şi a apometrelor, având în vedere că judeţuil Olt se va afla din această noapte  până pe 1 martie ora 10, sub Cod Portocali de ninsoare, viscol şi ger.

Printre măsurile indicate de a fi luate pentru a preveni îngheţarea conductelor de apă şi a apometrelor se numără închiderea uşilor şi ferestrelor de la scările de bloc, înlocuirea geamurilor sparte din scările de bloc sau izolarea termică si a  branșamentului și apometrului.

„Compania de Apă Olt s-a confruntat, în ultimele zile, cu problema înghețării conductelor și robinetelor în câteva scări de bloc și de aceea îi sfătuim pe clienții noștri să ia măsurile necesare pentru a evita astfel de probleme. Compania de Apă Olt a verificat fronturile de captare pentru prevenirea eventualelor defecțiuni și a asigurat volumul de apă în bazinele de acumulare pentru ca, în cazul întreruperii energiei electrice, cetățenii să nu rămână fără apă potabilă”, se arată în comunicat transmis de CAO.

Compania de Apă Olt  a dat asigurări că va asigura permanența pentru intervenții 24 din 24 de ore. În caz de nevoie, slătinenii pot semnala neregulile la Dispecerat 0249423419 şi chiar pe pagina de facebook a companiei.