Câțiva profesori din Olt pot primi până la 45.000 lei de la Ministerul Educației. Află cine sunt aceștia

428

Mai mulți dascăli din Olt vor primi de la Ministerul Educației sume cuprinse între 25.000 și 45.000 lei. Ei sunt cei care semnează manuscrise care vor fi publicate ca manuale şcolare vor fi remuneraţi de Editura Didactică şi Pedagogică cu sume cuprinse între 25.000 şi 45.000 lei brut, informează Ministerul Educaţiei.

Într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, Ministerul Educației informează că autorii/grupurile de autori ale căror manuscrise vor fi declarate admise, în urma evaluării de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, vor fi remuneraţi de Editura Didactică şi Pedagogică odată cu cesiunea drepturilor de autor către editură.

„Cuantumurile remuneraţiilor pentru autorii/grupurile de autori cu cel mai mare punctaj ale căror manuscrise vor fi publicate ca manuale şcolare la disciplinele din învăţământul primar cu una sau două ore pe săptămână sunt de 25.000 lei (brut), în timp ce pentru disciplinele cu trei sau mai multe ore pe săptămână, din cadrul aceluiaşi ciclu de învăţământ, suma aprobată este de 35.000 lei (brut)”, se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Cel mai cunoscut autor de manuale școlare este Marius Perianu.