Caracaleni acuzați de trafic de minori: au obligat o copilă să se prostitueze. Unul dintre ei a fost arestat

305

Un caracalean a recrutat o fată de 15 ani și a dus-o la prostituție în Spania, altul a recrutat aceeși fată pentru a o exploata sexual în Caracal. Unul dintre ei a fost arestaț pentru 30 de zile.

O fată de 15 ani a fost recrutată de doi bărbați din Caracal, care au obligat-o să se prostitueze, unul timp de 4 luni în Spania, celălalt imediat după ce a sosit în țară, luna trecută. Cei doi sunt cercetați pentru trafic de minori de către polițiștii de combatere a criminalității organizate Olt și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Olt și au au fost reținuți și ulterior arestați preventiv.

Bărbații de 42 și 28 de ani au fost depistați pe 20 februarie de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Olt. „În fapt, bărbatul de 28 de ani este bănuit că, în cursul lunii septembrie 2017, ar fi  recrutat o minoră, de 15 ani, pe care ar fi transportat-o în Spania și ar fi exploatat-o sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei, până în luna ianuarie 2018. Celălalt bărbat este bănuit că, în cursul lunii ianuarie 2018, ar fi recrutat-o pe aceeaşi minoră, cu intenţia de a o exploata sexual în municipiul Caracal, județul Olt. Pe numele celor doi a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de minori.”, arată un comunicat remis de IPJ Olt.

IPJ Olt a revenit ulterior cu precizarea că doar bărbatul de 42 de ani a fost arestat preventiv.

El se numeşte Nicuşor Popescu şi este militar.