Stănescu, la Înalta Curte: Nu am luat de la nimeni un vârf de ac

144

Procesul în care procurorii DNA cer redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care este vizat Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării, s-a judecat astăzi. El a rămas în pronunțare, pe data de 26 februarie. Avocatul apărării a sugerat că Stănescu este victima unui război al DNA cu mai multe instituții.

Timp de două ore, în ședință secretă, s-a judecat astăzi procesul în care procurorii anticorupție cere redeschiderea urmîririi penale într-un dosar în care este vizat Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării, senator de Olt și fost președinte al Consiliului Județean Olt.

„Așteptăm cu interes și cu speranța că se va aplica legea. Și toată lumea va fi corectă și cred că așa va fi…Toată viața am respectat legea și nu am luat de la nimeni un vârf de ac”, a declarat Stănescu la ieșirea din sala de judecată.

Pronuntarea va fi pe 26 februarie, Stănescu anunțând că-și menține declarația pe care a mai dat-o: „Dacă voi fi inculpat, îmi voi da demisia din Guvernul Romaniei”.

Potrivit avocatului apărării, nicio faptă nouă sau argument nu justifică redeschiderea anchetei și că la dosar există o plângere penală întocmită de o persoană cu nume maghiar, identificată pe Internet că ar fi fost căpitan de husari la Debrecen, la sfârsitul secolului XIX. „Dacă doriți, este un război al DNA cu mai multe instituții”, a precizat avocatul.

Reamintim că acest dosar a fost închis în 2013, cercetările fiind începute în perioada în care Paul Stănescu era președinte al Consiliului Județean Olt (2008- 2016), în urma unui raport al Curţii de Conturi pentru anul 2010, vizând o finanţare nerambursabilă de peste două milioane de lei a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt.