Proprietar de câine, amendat la Slatina cu 500 de lei pentru că l-a lăsat liber

258

Se întâmplă la Slatina și nu este rău: proprietar de câine amendat pentru că l-a lăsat liber, fără supraveghere. Mai ales că lunar, în medie, la Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina se prezintă cam 30 de persoane mușcate de câine, nu toate de către maidanezi.

„Poliția Locală Slatina a aplicat săptămâna trecută o sancțiunie pentru lăsare în libertate și fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri. Câinele a ieșit din curte și era periculos, provocând teamă pietonilor care circulau pe stradă. Din fericire, nu a atacat pe nimeni. Sancțiunea aplicată este de 500 de lei.”, a declarat, pentru Realitatea Oltului, directorul Poliției Locale Slatina, Adrian Pop.

În Slatina există peste 5000 de câini cu stăpân, periculoși fiind mai ales cei crescuți la curte.

Totodată, polițiștii locali sunt cu ochii și pe alte animale lăsate libere de către stăpâni: ecvideelor, bovinelor, ovinelor şi caprinelor. Cele prinse pe domeniul public şi privat al municipiului Slatina vor fi capturate și duse la adăpostul de la Sărăcești. Deocamdată nu a început această operațiune, adăpostul fiind în curs de amenajare și pentru găzduirea altor animale decât câinii fără stăpân. Taxa de capturare este de 100 lei/animal mai mare de 6 luni, iar tariful pentru cazare după cum urmează: 12 lei/zi pentru ecvidee și bovine și 9 lei/zi pentru ovine și caprine. Dacă în termen de o lună proprietarul nu-și revendică animalul capturat, administrația locală va valorifica animalul.

Mai multe pe această temă:

Ecarisajul va gestiona și alte animale, Apostoliceanu – director