Primarii de comune, reuniți la București. Vicepremierul Stănescu le-ascultă păsurile

184

Purtătorii eșarfelor tricolore din mediul rural, circa 500 la număr, veniți din toată țara, s-au reunit la București. Printre ei, și 14 din Olt. Supăraţi că premierul şi o parte din miniştri au plecat imediat după discursuri, primarii s-au plâns în faţa vicepremierului Paul Stănescu.

Comunele din România marchează 100 de ani de existență în România Mare, reprezentanții lor participând în perioada 18- 21 februarie un eveniment cu caracter aniversar. În Capitală se desfășoară cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.). lucrări ce se desfășoară sub Auspiciile Familiei Regale a României.

Printre cei 500 de aleși din țară se numără și 14 primari de la Olt. La reuniunea Asociaţiei comunelor au participat premierul şi mai mulţi miniştri, pricnipalele probleme expuse de aleșii din ţară fiind insuficiența fondurilor pentru plata salariilor, înjumătățirea fondului de rulemnt și pensiile mici. Dacă majoritatea guvernanților au plecat imediat după discurs, vicepremierul Paul Stănescu a rămas să le asculte păsurile edililor.

„Vrem să dăm o OUG din excedent, cei care au excedent să poată să plătească cheltuieli salariale, sentințe judecătorești, arierate”, a anunțat vicepremierul Paul Stănescu.

„Cea mai stringentă problemă administrativă discutată este cea legată de fondul de rulment, care ne-a fost înjumătățit de către Guvern. Am primit promisiunea că se va da o ordoinanță de urgență pentru restituirea banilor  și pentru a ne permite și extinderea cheltuielilor din aceste fonduri pentru plata salariilor, mai ales că multe dintre primării nu au asigurat fondul de salarii până la finele anului.”, ne-a declarat Mirel Pascu, primarul comunei Ianca, prezent la reuniunea AcoR.

S-a mai discutat la ACoR:

Pensiile aleșilor, o „bătaie de joc”. Primar: O să ajungem milogi!