Liviu Dragnea, răspuns plin de tupeu la discuția cu Iohannis

121

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, afirmă că nu a dorit să aibă o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis despre situaţia de la SPP, instituţie aflată în subordinea CSAT. Declaraţia liderului PSD vine la doar câteva minute după ce Parlamentul a votat înfiinţarea unui comisii speciale de anchetă cu privire la activitatea directorului SPP, Lucian Pahonţu, pe care Dragnea l-a acuzat de implicare în treburile interne ale PSD şi de spionarea demnitarilor.

Făcând referire la discursurile opoziţiei din plenul Parlamentului, Dragnea a afirmat a văzut „nişte texte distribuite cred că de domnul Pahonţu la diverşi parlamentari”. „Am văzut o dorinţă foarte mare ca nu cumva cineva să pună întrebări despre acel serviciu care e deasupra Constituţiei, deasupra Parlamentului”, a declarat Dragnea.

Întrebat de ce nu a vorbit cu preşedintele Iohannis despre situaţia de la SPP, având în vedere că eventualele măsuri la Serviciu se pot lua doar de către CSAT, Dragnea a răspuns: „Pentru că nu am vrut. Este o chestiune parlamentară, nu trebuie aprobare.”