Ciorba caldă, înlocuită cu pachete alimentare pentru elevii de la Corbu

188

Singura școală din Olt inclusă în Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi nu va acorda ciorbă și felul doi în loc de corn și lapte. Masa caldă va fi înlocuită cu pachete alimentare.

Masa caldă va fi, până la urmă, una rece la singura școală din Olt inclusă de Ministerul Educației în Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi. Din anul școlar trecut tot așteaptă elevii ciorba promisă la prânz la școală și, până acum, în al doilea an de acordare doar pe hârtie, nu au văzut nimic. Și nici nu vor avea parte nici în semestrul al II-lea. Lipsa unei cantine sau spațiu de preparare a hranei în regim propriu și suma mică ce este acordată pentru porția unui elev, de doar 7 lei, face imposibilă acordarea unei mese calde chiar și prin catering. Așa că suportul alimentar va fi acordat sub forma celei de-a treia variante a programului: pachetul alimentar. Acesta va cuprinde: produse de panificaţie (pâine feliată sau batoane/chifle) 80g – maximum 50% din greutatea totală a pachetului, produse din carne și/sau brânzeturi/derivate din lapte 40g – minimum 25% din greutatea totală a pachetului şi legume (roşii, castraveţi, salată sau alte produse similare) 40g – maximum 25 % din greutatea totală a pachetului. La acestea se va adăuga un fruct.

„Suma de 7 lei pentru un copil este prea mică pentru a putea acorda masă caldă. Vom merge pe pachete alimentare. Abia săptămâna trecută ni s-au alocat 160.000 lei pentru cei 250 de copii pentru 100 de zile, iar zilele trecute un draft cu normele. Este greu să găsim furnizori la prețul acesta. Și cei de la Optași și Bărăști, care au proiecte europene pe asistență socială, abia au găsit o firmă de catering care să le aducă la un preț de 17 lei masa unui copil. Dar eu pe 7 lei ce să găsesc?”, a explicat pentru Realitatea Oltului primarul comunei Corbu, Constantin Dinuț.