5.000 de lei amendă pentru o căruță de lemne; de 40 de mai mult decât valoarea tufelor

202
foto: arhivă

Au rămas fără lemne și s-au ales cu dosar penal, dar și cu amendă zdravănă. Doi tineri din Vulturești, surpinși de poliție cărând lemne cu o căruță, vor plăti o amendă de 40 de ori mai mare decât valoarea lemnelor furate.

Polițiștii Secției nr. 11 de Poliție Rurală Verguleasa au aplicat ieri o contravenție la regimul silvic, în valoare de 5.000 de lei. Ei au depistat pe raza comunei Vultureşti doi bărbați, de 31 și, respectiv, de 39 de ani, din localitate, în timp ce transportau cu o căruță 27 arbori de esenţă salcâm, fără a deţine documente de provenienţă.

„În urma efectuării măsurătorilor, s-a constatat că cei 27 de arbori însumează cantitatea de 0,52 mc, având o valoare de 127,92 lei. Polițiștii i-au sancționat contravențional pe cei doi, cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei și avertisment, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice. Totodată, întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată şi predată în custodie Ocolului Silvic Vultureşti. „, arată IPJ Olt.