Guvernul promite să dea banii înapoi! Cine își va recupera salariile

154

Miile de oameni cu probleme de sănătate, ce sunt acum în condediu medical, au ajuns în situații disperate, după ce salariile le-au fost tranșate.

Guvernul le promite că va remedia situația și până la sfîrșitul lunii viitoare își vor primi banii înapoi, în special persoanele aflate în concedii de maternitate.

Situaţia a fost cauzată de modificarea cuantumului de contribuţii sociale datorate, care acum se face în funcţie de salariul mediu brut.

După ce a fost acuzat că strânge bani la buget pe spatele bolnavilor şi a mamelor, Executivul a decis să dea o ordonanţă de urgenţă, prin care practic va plafona CAS in cazul acestor concedii.

 

Dăncilă a anunţat astăzi că în următoarea şedinţă de guvern va fi adoptată o nouă ordonanţă, care să regleze indemnizaţiile mamelor şi „defecţiunile” din legea privind concediile medicale.

„În următoarea şedinţă vom avea încă o ordonanţă să reglăm pentru mămici, pentru concediile medicale, acolo unde avem deficienţe”, a declarat Dăncilă.

Potrivit unei variante de lucru a ordonanţei pregătite de Finanţe, contribuţiile vor fi plafonate la nivelul anului 2017, iar angajaţii care au avut de pierdut până acum îşi vor primi banii înapoi de la angajatori până pe 31 martie.