Protestele continuă în Piața Victoriei: ‘Ne furați viitorul’

47

OUG 3 aprobată de Guvern prin care scad semnificativ veniturile persoanelor aflate în concediu medical sau de creștere a copilului a făcut oamenii să iasă în stradă.

Protestatarii pregătesc un nou flashmob intitulat ”Ne furați viitorul”, și vor veni în fața Guvernului dotați cu cartonașe roșii și fluturași de salarii. Mai mulți salariați din domeniul IT, viitoare mămici dar și pacienți care s-au mobilizat pe Facebook.

„Ia cu tine un cartonas rosu, hai sa-i penalizam! Noua ordonanta OUG 3/2018, care presupune a rezolva problema celor cu contract part-time si a celor angajati in IT, scade semnificativ veniturile persoanelor aflate in concediu medical. Pacienti, mame ce intra in prenatal, parinti ai caror copii sunt bolnavi etc”, scriu organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.
Ei explica pe reteaua de socializare modul exact in care sunt afectate indemnizatiile si ofera un exemplu concret in acest sens: „Dupa OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimina plafonul de 35%, iar CAS se calculeaza ca 25% din indemnizatia de concediu efectiv primita de fiecare. La o indemnizatie de 3.400 lei, in luna ianuarie, o mamica a primit 3.036 lei, dupa ce a fost oprit CAS, iar acum, in luna februarie, mamica a primit 2.550 lei. Mai exact, i-au fost luati 486 lei. Acestea sunt efectele modificarii Codului Fiscal”.