Un europarlamentar a dat lecții liceenilor de la „Petre Pandrea” Balș

258

Europarlamentarul Norica Nicolai a vizitat ieri Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș, liceu ce participă în cel de-al doilea an de implementare în Romania a programului „Şcoli ambasador ale Parlamentului European”.

Printre cei 10 europarlamentari care au acceptat invitaţia Liceului Teoretic din Balş de a le vorbi elevilor despre activităţile pe care le desfăşoară în cadrul Parlamentului European, instituţie ce exercită puterea legislativă în Uniunea Europeană, se numără şi Norica Nicolai. Membră al Parlamentului European din 2009, europarlamentarul Norica Nicolai a vizitat ieri liceul din oraşul de pe malul Olteţului, una dintre cele 25 şcoli selectate în programul Şcoli ambasador ale PE  şi care, pentru a-şi câştiga acest titlu, organizează numeroase activităţi și proiecte dedicate Europei și instituțiilor europene şi va înfiinţa în școală un punct de informare despre UE. Pe 22 ianuarie a avut loc prima prezentare a modulelor pedagogice europene realizată de ambasadorii juniori, iar de atunci liceul a organizat mai multe acţiuni, planul activităţilor propuse punctând evenimente importante atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, precum Ziua voluntarului, Ziua drepturilor omului, Ziua naţională a României, Ziua Europei ş.a.

Echipa de proiect este formată din 5 ambasadori seniori și 15 ambasadori juniori  Obiectivele urmărite de acest program, organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naționale, sunt creșterea gradului de informare a elevilor în ceea ce privește Uniunea Europeana, puterea democratică de decizie a Parlamentului European și conștientizarea influenței pe care acestea le au asupra noastră, realizate într-un mod practic și prin mijloace active de învățare.

Liceul teoretic “Petre Pandrea” a mai fost onorat şi de prezenţa europarlamentarilor Rebega Laurenţiu, pe 24 noiembrie anul trecut, şi Marinescu Marian-Jean, pe data de 9 decembrie.