Liceenii bălșeni au luat cu asalt Școala de Public Speaking

83

Vor să fie buni vorbitori în public, așa că liceenii de pe Valea Oltețului s-au înscris la Școala de Public Speaking, cursuri găzduite de Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș. Deja locurile pentru prima ediție s-au ocupat, fiind dat startul pentru ediția din aprilie.

20 de liceeni bălșeni nu au stat pe gânduri și s-au grăbit să ocupe locurile la prima ediție a cursurilor susținute de Școala de Public Speaking în orașul de pe malul Oltețului. Chiar dacă ultima dată de înscriere era 5 martie, înscrierile s-au încheiat în urma completării grupei de cursanți, așa că organizatorii au dat startul înscrierii pentru ediția din aprilie.

Programul intensiv de dezvoltare personală, unic în liceele din România, adresat exclusiv elevilor de liceu, organizat la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş împreună cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Şcolară Petre Pandrea se va desfăşura în trei weekend-uri consecutive din luna martie, însumând 25 de ore care combină două module teoretice, două module practice şi o zi de evaluare: pe 10 și 17 martie- module teoretice, pe 11 și 18 martie- module practice și pe 24 martie –evaluarea. Suportul evenimentului Şcoala de Public Speaking by Marin Constantin-Alexandru este asigurat de Asociația Ține DE Noi şi www.dialectica.ro.

Fie că doresc să urmeze o carieră ce se bazează pe relaționare sau susținerea unor discursuri /prezentări, fie că doresc doar să-și învingă teama de a vorbi în public, liceenii s-au arătat interesați de acest program, ce are ca obiective: perfecţionarea abilităţilor de a susţine o prezentare în faţa unei audienţe, livrarea unui discurs de impact, apărarea unei teze într-o manieră argumentată, gestionarea emoţiilor vorbitorului și simularea situaţiilor de debate (dezbateri academice).