Guvernul nu a renunțat la penitenciarul de la Caracal. Deputatul Florin Iordache a dezvăluit stadiul proiectului

229

Deputatul Florin Iordache a declarat, astăzi, la Slatina, într-o conferință de presă, că proiectul privind construirea unui penitenciar la Caracal nu a fost abandonat și că acesta se va face. În acest sens, Guvernul a aloca încă de anul trecut banii pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Guvernul PSD-ALDE nu a renunțat la construirea celor două penitenciare de la Berceni și Caracal. Deputatul de Olt, Florin Iordache a susținut astăzi că investițiile se vor realiza pentru că sunt necesare. În plus, aceste investiții fac parte din pachetul de măsuri menite să descongestioneze penitenciarele din țară, care sunt supraaglomerate, motiv pentru care România a fost sancționată de mai multe ori de instanțele europene.

„Se vor construi două penitenciare, unul la Berceni, în județul Prahova, și celălalt la Caracal, cu o posibilitate de cazare de 1000 de deținuți, și unul și altul, cu un termen de execuție de trei ani. Din ce știu eu, la nivelul Ministerului Justiției se lucrează la studiile de fezabilitate. Ele ocupă o suprafață de 23.000 de hectare. Procedura este începută de acum un an de zile”, a declarat Florin Iordache.

Ideea construirii la Caracal a unui penitenciar i-a aparținut deputatului Florin Iordache. Ea a fost lansată în urmă cu peste un deceniu. În acest sens, Primăria Caracal a cedat Ministerului Justiţiei, un teren de 22 de hectare pe care Direcţia Generală a Penitenciarelor din România urma să demareze construirea închisorii. Aceasta urma să fie construită pe fonduri de la guvernul austriac. Nimeni nu știe de ce înțelegerea inițială dintre cele două guverne a picat, cert este că investiția a fost abandonată până anul trecut când s-a alocat suma de două milioane de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru două penitenciare. Acestea urmau să se construiască la Caracal și Berceni.

 

.