Marius Iancu: Trăim cea mai mare criză din justiția română

152

Dezvăluirile legate de activitatea unora dintre procurorii DNA nu au trecut neobservate de deputatul Marius Iancu. Demnitarul oltean consideră că toţi procurorii DNA care ţin în aceste zile prima pagină a ziarelor trebuie suspendaţi, iar acţivitatea lor verificată. El cere ministrului de Justiţie şi preşedintelui Klaus Iohannis să rezolve urgent criza prin care trece sistemul judiciar din România.

Deputatul Marius Iancu a postat pe pagina sa de socialiyare o serie de considerente pe seama scandalului în care a fost implicată DNA, în urma dezvăluirilor din această săptămână.  Iată cum vede demnitarul situația creată ca urmare a înregistrărilor făcute publice de posturile TV, în care procurori de la DNA falsificau probe, măsluiau probatorii și întocmeau dosare penale unor oameni politici după bunul plac.

,,Trăim, de 24 de ore, cea mai mare criză din justiția din România. Asistăm cu toții, cetățeni și oameni politici la un show făcut de reprezentanții uneia dintre instituțiile importante ale statului, Directia Națională Anticorupție.
Nu este normal ca această instituție „să se bată” în înregistrări cu cetățenii României, iar procurorii care au limbaj de „băieți de cartier” să fie acuzați că fabrică probe și fac dosare la comandă cu scopul de a scoate din viața politică anumiți oameni. Aceste lucruri trebuie verificate, iar toți procurorii implicați în aceste scandaluri trebuie suspendați din funcție.
Din acest moment, DNA nu mai are credibilitate și este necesară o reformare și o regândire a structurii acestei instituții care pare acum un stat în stat, cu reguli proprii care nu au nicio legătură cu respectarea Constituției și a legilor sau cu lupta anticorupție.
În calitate de parlamentar al României și reprezentant al cetățenilor județului Olt în Parlamentul României, solicit ministrului Justiției, Tudorel Toader și președintelui Klaus Iohannis, care până acum nu a avut nicio reacție, rezolvarea acestei crize din justiție care afectează grav democrația, încrederea cetățenilor în sistemul judiciar și imaginea României.”, a scris deputatul de Olt pe pagina sa de socializare.