Buget mai mare pentru municipalitatea caracaleană

60

Consilierii locali din Caracal au aprobat astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, bugetul pe acest an. El se ridică la nivelul a peste 42 milioane lei. Tot în cadrul ședinței din această după-amiază a fost supus aprobării și proiect referitor la aprobarea contractului de închiriere a suprafeței de 1676 mp teren care aparține infrastructurii feroviare publice fără elemente de transport, temporar disponibile aflat în administrarea Ministerului Transporturilor și în concesiunea C.N.C.F. CFR S.A. – Sucursala Regională C.F. Craiova în vederea realizării investiției ”Extindere și reabilitare str. Valter Mărăcineanu, municipiul Caracal, județul Olt”.

Potrivit estimărilor, Primăria Caracal va avea un buget de 42 287 mii lei. Din această suma 27 294 mii lei reprezintă venituri proprii în condițiile în care cotele defalcate din impozitul pe venit au scăzut cu 2 700 mii lei, ca urmare a reducerii impozitului pe venit, de la 16 la 10%.

“Este un buget echilibrat, spun eu, care se încadrează în ceea ce ne-am propus pentru 2018. O suma care răspunde necesitaților Municipiului Caracal pentru acest an, care pleacă de la asigurarea sumelor pentru domeniile de activitate ce trebuie finanțate de la bugetul local și care asigura derularea investițiilor noi sau cele încă nefinalizate. Vor exista bani pentru susținerea educației, proiectelor sociale și culturale. Am încercat să ținem cont de toate prioritățile orașului în 2018”, a subliniat Liviu Radu, primarul municipiului Caracal.

Programul de investiții este însuma de 15 722 mii lei și este finanțat din excedentul anilor precedenți în suma de 23 501 mii lei.