Fără flori și ciocolată. Ce țară a interzis definitiv Valentine’s Day

75

Valentine’s Day a devenit populară în rândul tinerilor din întreaga lume, mulţi dintre aceştia obişnuind să ofere cadouri partenerilor pentru a-şi celebra iubirea, însă a apărut şi prima ţară care a interzis prin lege această sărbătoare.

Pakistan a devenit prima ţară care interzice această sărbătoare, verdictul fiind dat de Înalta Curte din Islamabad.

Un tribunal a interzis încă din 2017 orice sărbătoare publică legată de Valentine’s Day, susţinând că este „amorală“, împotriva Islamului şi că promovează cultura occidentală, scrie Reuters.

Astfel este interzisă reclama fie ea electronică sau tipărită care face referire la Valentine’s Day, dar şi comercializarea produselor asociate cu această sărbătoare (cupidoni, inimioare, etc.) sau sărbătorirea în spaţiul public.

Potrivit Reuters, autorităţile au luat această decizie după ce un bărbat a realizat o petiţie care susţinea că această sărbătoare promovează imoralitatea, nuditatea şi indecenţa.   Şi, la fel ca în multe alte ţări, restaurantele şi magazinele de retail se aşteptau să câştige sume importante de bani prin promoţiile speciale de Valentine’s Day.

„Noi suntem musulmani. Religia noastră interzice sărbători precum Valentine’s Day“, menţionează un cetăţean pakistanez.