Un artist ucrainean expune la Slatina. Intrarea GRATUITĂ

54

Centrul Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina va găzdui, începând de astăzi, expoziția de fotografie artistică semnată de artista fotograf Petryna Dmytro din Ivano Frankivsk (Ucraina).

Dacă anii trecuți publicul slătinean și nu numai, ce îndrăgește arta fotografică, a avut posibilitatea de a admira, la el acasă, fotografii realizate de artiști chinezi și prima expoziție de fotografie subacvatică, realizată de un doctor roman director al unui spital din Tel Aviv, annul acesta, în cadrul Festivalului Internațional de Fotografie, este invitat să expună în capital Oltului un artist fotograf din Ucraina. Expoziția Petrynei Dmytro se va deschide astăzi, publicul interesat putând admira lucrările gratuit, la Centrul Cultural Eugen Ionescu Slatina, până pe data de 21 februarie. Deschiderea expoziției va avea loc la ora 16.00.

“Expoziție se desfășoară în cadrul ediției a VI-a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” grație parteneriatului cultural pe care Slatina îl are cu Asociația Internațională de Artă Fotografică „Euro Foto Art“ din Oradea, prin Clubul de Fotografie „Alutus“ Slatina și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt. În foaierul Centrului Cultural Eugen Ionescu din Satina slătinenii vor putea admira o selecție de fotografii alb-negru și color de o reală valoare artistică.”, declară artistul fotograf Valeru Ciurea- președintele Fotoclubului ”Alutus” din Slatina.

Artista fotograf expozant s-a născut în anul 1974 în orașul Ivano Frankivsk – Ucraina (în românește Stanislău) și a început să fotografieze independent din anul 1991. Între anii 2005 – 2010 a lucrat ca fotograf de studio, iar în anul 2005 a devenit membru al Asociației Fotografilor din Ucraina. Este distins de Federația Internațioală de Artă Fotografică, care  i-a acordat distincția AFIAP. În anul 2016 a obținut distincția EFIAP și a fost ales președinte a Organizației Fotografice regionale Ucraina. Cu lucrările sale a participat la peste 20 de expozitii de grup în Ucraina, Polonia, Olanda și Germania.

“Ca o informație pentru cei interesați, în Ucraina, aproape de granița cu România, undeva în zona Sighetu Marmației se află localitatea Slatina, o localitate cu o comunitate destul de mare de români cu care municipalitatea slătineană din județul Olt al României începuse la un moment dat demersuri de înfrățire.”, explică Valeru Ciurea.

Slatina este pentru artista din Ucraina cel de-al doilea oraș în care expune, după Oradea.