Atenție cui dați bani! 4 falși voluntari, amendați de Poliția Locală

265

Patru cetățeni din Pitești și București au apelat la mila slătinenilor, încercând să-i impresioneze cu dramele unor semeni pentru a strânge bani. Pentru că n-au putut dovedi că strâng banii pentru un caz real, au fost sancționați de polițiștii locali.

Apelează la mila semenilor, prezentând cazuri grave de sănătate prin care trec mai ales copii. Însă, din păcate, oricât ne-ar plăcea să credem că ajutăm un caz real, puțini sunt cei care într-adevăr sunt voluntarii unei fundații sau asociații care să dirijeze banii strânși către persoana din fotografia cu care impresionează trecătorii. Unii chiar se dau de gol atunci când sunt refuzați, devenind agresivi. A pățit-o chiar directorul Poliției Locale Slatina, voluntarul fals dispărând însă până la sosirea oamenilor legii. Nu același noroc l-au avut alte 4 persoane, din Pitești și București, depistate de Poliția Locală pe raza Slatinei colectând fonduri, fără a deține autorizație de funcționare emisă de primarul municipiului Slatina. De data aceasta, au scăpat cu sancțiuni contravențională, însă la a doua abatere vor ajunge pe mâna poliției, care-i va cerceta pentru înșelăciune.

„În ultima perioadă au devenit tot mai frecvente astfel de situații, în care cetățenii municipiului sunt agasați la fiecare pas de falşi voluntari ai diverselor fundații, care colectează fonduri pentru proiecte umanitare, pentru copii bolnavi sau săraci. În acest sens, recomandăm ca cetățenii să fie atenți cui oferă bani, chiar dacă sumele donate sunt în scop umanitar. Mai mult decât atât, trebuie știut faptul că, pe raza municipiului Slatina, colectarea de  fonduri umanitare prin diverse organizații, fundații sau asociații, se poate derula numai în baza autorizației emise de primarul municipiului Slatina. Prin urmare, înainte de a da bani unor indivizi care se pretind voluntari ai unor fundații umanitare, verificați dacă este vorba de un caz real şi nu de o escrocherie!”, atenționează Adrian Pop, directorul Poliției Locale Slatina.