Revoltător! A sunat la 112 pentru a anunța o potențială crimă, dar nimeni nu l-a băgat în seamă și doi oameni și-au pierdut viața

87

Accidentul groaznic produs acum un an de Claudiu Paşnicu, într-o intersecţie din Podu Roş, ar fi putut fi preîntâmpinat. Acest lucru s-a aflat abia acum. Oamenii legii fuseseră informaţi cu cel puţin o oră înainte despre modul criminal în care şoferul conducea, reiese din motivarea primei instanţe, care l-a condamnat pe Paşnicu la peste 8 ani de închisoare.

Un bărbat a sunat de trei ori la 112, apelul fiind direcţionat de fiecare dată în dispeceratul Poliţiei „Trece pe toate semafoarele pe roşu, a şicanat pe toată lumea în trafic, era să acosteze şi copii pe trecerea de pietoni, merge cu foarte mare viteză, este foarte periculos, chiar m-am speriat“, a arătat un şofer, înainte de accident. Bărbatul a sunat de trei ori, ultima dată după impactul mortal, când le-a reproşat operatorilor că nu l-au băgat în seamă.

Poliţiştii ieşeni ştiau cu cel puţin o oră înainte de tragedia din Podu Roş că „un nebun trece pe toate semafoarele pe roşu“, cu viteză foarte mare şi fără a acorda prioritate la trecerile de pietoni nici măcar copiilor, conform Ziarul de Iași.

Informaţia revoltătoare este dezvăluită de judecători în motivarea prin care Claudiu Paşnicu a fost condamnat la 8 ani şi 3 luni de închisoare pentru ucidere din culpă. În document, judecătorii dezvăluie că un participant la trafic a sunat de nu mai puţin de trei ori la 112. Conform procedurilor, apelurile au fost transferate de la Serviciul 112 în dispeceratul Poliţiei. La ultimul apel, ieşeanul s-a certat cu operatorii pentru că nu au făcut nimic pentru a preîntâmpina accidentul. Din informaţiile obţinute de „Ziarul de Iaşi“, poliţiştii au plecat spre Paşnicu abia cu câteva minute înainte de a se produce accidentul în urma căruia două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alta a rămas paralizată.