ULTIMA ORĂ Iulius Șpak, în arest pentru 30 de zile. Vezi ce s-a întâmplat cu ceilalți reținuți

958
foto: facebook

Omul de afaceri oltean Iulius Spak (38 de ani), fiul fostului miliardar Constantin Șpak, patronul firmei Iulius Spak Prod 1914 SRL, şi Adrian Iordache, director general al firme amintite, au primit mandate de arestare de câte 30 de zile.

Florin I., de 40 de ani, din Piteşti, director zonal al firmei, a fost pus sub control judiciar de către procurorul de caz, pentru 60 de zile. Toți trei au fost reținuți aseară într-un dosar de evaziune fiscală cu produse din carne. Ieri, la audieri, după cele șase percheziții efectuate în Argeș, Dolj și Olt, procurorii au mai stat de vorbă și cu Carmen Spak (33 de ani), soţia patronului firmei, şi Florin N, din Bogaţi, de 47 de ani, agent de vânzări. Aceștia vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada august – noiembrie 2017, ar fi omis în totalitate sau în parte să evidenţieze în registrele contabile operaţiunile comerciale efectuate, cauzând un prejudiciu bugetului de stat ce depășește 450.000 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.