GEST EMOȚIONANT Edilul corăbian, alături de cel mai vârstnic locuitor al orașului

113

Iulian Barbu din Corabia este cel mai în vârstă locuitor al micului orășel de la Dunăre. El a împlinit, ieri, venerabila vârstă de 101 ani. Alături i-au fost la ceas aniversar atât membri familiei cât și reprezentanți ai conducerii administrative a orașului, în frunte cu edilul Iulică Oane.

Ieri, cel mai vârstnic locuitor al orașului Corabia, Iulian Barbu, a împlinit 101 ani. Alături i-au fost, ca de fiecare dată, nepoții și strănepoții din partea fiului, dar și primarul orașului, Iulică Oane. El i-a înmânat bătrânului o diplomă de recunoștință dar și o frumoasă sumă de bani din partea Consiliului Local, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată în ultimii ani.

Va respectam si avem profundã recunostintã, pentru ca ati onorat drapelului national al Romaniei in timpul celui de al Doilea Rãzboi Mondial, stimate domnule Barbu Iulian. LA MULTI ANI! 1001 ani va dorim!,, i-a urat edilul Iulică Oane unuia dintre puținii veterani de război din județ.

Iulian Barbu este sergent în rezervă, el fiind unul dintre puținii olteni în viață care au luat parte la cel de-al doilea război mondial. Bătrânul, care reprezintă o adevărată carte vie a istorie noastre, a fost încorporat în martie 1939 şi a făcut parte din Regimentul 10 Cavalerie, Sibiu. Din anul 1940 a ajuns la Statul Major General în Bucureşti, la Regimentul de Gardă.