UPDATE/VIDEO Percheziții pentru evaziune cu produse din carne, la Șpak-Valea Mare și Slatina

609

UPDATE. În urma perchezițiilor desfășurate în județele Argeș, Dolj și Olt, la noi în județ în Slatina și Valea Mare, cinci persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș pentru audieri.

 „În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor unități PC, imprimante, telefoane mobile și tablete, susceptibile că ar fi fost folosite la săvârșirea de infracțiuni. Totodată, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe documente fiscale.”, arată un comunicat remis de IPJ Argeș.

Perchezițiile au vizat firma Șpak din Valea Mare, descinderi fiind făcute la sediul firmei din comuna olteană, la domiciliul unuia dintre directorii firmei- Pitești, la un angajat din Argeș, la Slatina și Craiova.

Știrea inițială: Sediile unor societăți comerciale și persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerțului cu produse din carne au primit de dimineață „vizita” mascaților. Perchezițiile se desfășoară în Argeș și Dolj, dar și în Slatina și Valea Mare.

În această dimineață, mascații au bătut la 6 uși de firme, administratori sau persoane bănuite de evaziune fiscală. Perchezițiile sunt realizate de  poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Argeş și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române în județele Argeş, Olt și Dolj. În Olt, sunt efectuate 3 percheziții: una la Valea Mare și 2 la Slatina.

„Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Din cercetări a reieșit că, în perioada august – noiembrie 2017, administratorii  unei societăți comerciale, cu profil de activitate comerț cu produse din carne, ar fi omis în totalitate sau în parte să evidențieze în registrele contabile operațiunile comerciale efectuate. Prejudiciul creat depășește 450.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.”, arată un comunicat al Poliției Române.

La acțiune participă și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.