Olimpicii și campionii din loturi naționale dau BAC-ul în mai

52

Componenţii loturilor olimpice nu vor susține examenul de Bacalaureat în februarie și iunie, ci în luna mai, în cadrul unei sesiuni speciale. Ministerul a făcut public calendarul.

Peste 3000 de liceeni și-au exprimat intenția de a lua parte la examenul de maturitate, ce va începe mai devreme în acest an, prima probă urmând a avea loc săptămâna viitoare. Pentru susținerea examenului, comisiile de evaluare a competențelor au fost deja constituite.

DETALII:

https://realitateaoltului.ro/2018/02/06/liceenii-olteni-pregatiti-pentru-bac/

Dacă anul acesta examenul de Bacalaureat se susține în două etape în cadrul primei sesiuni – 12/22 februarie evaluarea competențelor și 25- 28 iunie probele scrise, liceenii componenți ai loturilor naționale care participă sau se pregătesc pentru competițiile și concursurile pe diverse domenii sau sportive vor susține BAC-ul în sesiune specială: 10-25 mai.

Sesiunea specială va fi organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, candidații putându-se înscrie în zilele de 10 şi 11 mai. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 14-15 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă), 16 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), respectiv 17-18 mai (evaluarea competenţelor digitale).

Probele scrise au următorul calendar: 21 mai (Limba şi literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului), 23 mai (proba la alegere a profilului şi specializării) şi 24 mai (limba şi literatura maternă). Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18:00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18:00 – 20:00). În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.