Accident grav produs de un șofer beat și cu permisul suspendat

121

Un șofer al firmei Unicarm, Satu Mare, a produs un grav accident de circulație, punând în pericol viața unei persoane și pe a sa. Din fericire, din incident nu au rezultat victime, doar daune asupra buzunarului celui accidentat.

Mihai N, un împătimit al alcoolului, din câte se pare, și-a pierdut permisul de conducere pe decembrie, pentru că s-a urcat băut la volan. Asta însă nu l-a oprit să conducă mai departe… bineînțeles, tot sub influența băuturii.

Astfel că, zilele trecute, a produs-o din nou, de data asta fiind la un pas să omoare un om. Producând un accident pe raza comunei Vârfurile și distrugând pur și simplu o autoutilitară parcată regulamentar, în afara păr­ții carosabile. Ceea ce este mai grav, nu pentru el, ci pentru proprietarul mașinii distruse, este că asigurarea nu plătește daunele, având în vedere că șoferul vinovat a condus băut, astfel încât păgubitul nu are decât să-l dea în judecată pe șofer.

Încercând să aflăm care este punctul de vedere al Unicarm, i-am contactat pe reprezentanții societății. Vasile Grigoruț, șeful de coloană de la Unicarm, susține că societatea nu a fost informată că șoferul Mihai N. a rămas fără permis, acest lucru aflându-se abia după producerea accidentului.

„Șoferul respectiv transporta preparate din lapte și carne către magazinele noastre din zona Deva. O zi lucra, o zi nu. S-a angajat la noi din 2016, după ce o vreme a lucrat prin Italia. Până acum nu am avut probleme cu el. Când a plecat în cursă nu era băut. Colegii care l-au încărcat puteau să observe acest lucru. De asemenea, trebuie să știți că avem cam 700 de muncitori care lucrează pe un schimb. Sunt testați în fiecare lună cu fiola. Anul trecut, din cei 327 de șoferi pe care îi avem, am avut trei cazuri în care au fost prinși că au consumat băuturi alcoolice”.

În plus, acesta spu­ne că Nichituț urmează să fie dat afară pentru că nu s-a mai prezentat la serviciu de câteva zile.